İnsan ay ərzində yeməkdən çox çörək və un məmulatı alıb yeyir. Markeltərdə çox sayda növlər var: ağ, qara, mayasız, çovdar, təndir və s.
“Medicina” düzgün və faydalı çörəyin şərtlərini təqdim edir.
1. 100% tam, lifli taxıldan hazırlanmalıdır. Bu çörəkdə B qrup vitaminləri boldur.
2. Hər dilimində ən azı 3 qr zülal olmalıdır. Bu o deməkdir ki, bu çörəkdə tam taxıl çoxdur.
3. Hər dilimində 2 qr lif olmalıdır. Qida lifləri həzmi yaxşılaşdırır, ishalın, bağırsaq qıcıqlanmasının qarşısını alır. Eləcə də bu çörəyi yedikdə, qanda şəkər və xolesterin qalxmır.
4. Tərkibində natriy – duz normal miqdarda olsun. Bir çörəkdə 160 mq-dan az olmalıdır. Çörəyə duz çox vurabda təzyiq xəstəliyinə səbəb olur.
5. Tərkibində qlüten olmayan çörək.
6. Üzərində tərkibi, əlavələri aydın yazılan və tərkibi sadə olan çörək
7. Hər dilimində 5 qramdan artıq şəkər olmayan çörək
Bu şərtlərə uyğun istehsalda çörək tapıb, daim ondan alın. O zaman şəkəriniz, təzyiqiniz normada olacaq, kökəlməyəcəksiz.
Aygün Musayeva