Qəhvə normada içildikdə - sutkada 300 ml orqanizm üçün təhlükəli deyil. Təbii və düzgün dəmlənmiş qəhvə faydalıdır.
Amma sutkada 700 ml və çox bədəndən kaliy və maqniyi yuyub çıxarır, böyrəkləri yükləyir, osteoporoza səbəb olur.
“Medicina”xəbər verir ki, ekspertlər ən zərərsiz qəhvə növünü açıqlayıb. Bu espressodur. Amma onda daha çox kofein var: 63 mq.
Qəhvənin tərkibi nə qədər sadə olsa o qədər yaxşıdır. Südlə qəhvəni qarışdırmayın, şəkər əlavə etməyin.
Amerikano daha tünddür və dadı espresso qədər deyil.
Arıqlamaq istəyənlər kapuçino və lattedən uzaq dursun. Süd qəhvədə olan antioksidantları neytrallaşdırır, onun həzmini çətinləşdirir.
Aygün