Əriyin həm təzəsində, həm qurusunda faydalı vitamin və minerallar var.
“Medicina” xəbər verir ki, terapevt Marina Konstantinovanın sözlərinə görə, faydalı tərəfləri aşağıdakılardır:
• B, C, E, K qruplarının vitaminləri;
• nikotin turşusu;
• maqnezium, kalsium, kalium, dəmir, yod, fosfor;
• üzvi turşular: limon, süksinik, malik;
• qlükoza, saxaroza, fruktoza;
• taninlər;
• pektin;
• flavonoidlər;
• sellüloza.
Ərik yeməyin daha 5 səbəbi:
• bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir;
• qan damarlarının divarlarını gücləndirmək;
• qocalmanı ləngidir;
• ürək üçün faydalı olan kalium çatışmazlığının qarşısını almağa kömək edir: gündəlik tələbatın 70% -ni doldurmaq üçün 100 qram ərik yemək kifayətdir.
Əriklər kimə əks göstərişdir?
• allergik reaksiya;
• mədə xorası;
• qastrit;
• iltihablı bağırsaq xəstəliyi (IBD);
• tiroid xəstəliyi;
• diabet;
• böyrək xəstəliyi;
• ürək xəstəlikləri.
Günay Quluzadə
Ürəyə həm xeyirdi,həm ziyan? O necə olur?