Çuğundur kvas kimi fermentləşdirilmiş formada istehlak edildikdə daxili orqanların regenerasiya prosesini sürətləndirir.
Mütəxəssislər bu faydalı içkinin hüceyrə yaşlanmasını dayandırdığını bildirirlər.
- Tədqiqatlar göstərir ki, çuğundur kvası hüceyrələrin bərpasını asanlaşdırır.
- Betain və C vitamini baxımından çox zəngin olan çuğundur bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur.
- Çuğundur kvası içmək DNT-nin zədələnməsinin qarşısını alır.
- Çuğundur tərkibindəki nitrat sayəsində qan damarlarının genişlənməsinə imkan verir.
- Qan təzyiqini tənzimləyən çuğundur daxili orqanların hüceyrə regenerasiyasına kömək edir.
- Həzm sistemini tamamilə tənzimləyən bu tərəvəz bağırsaqların sağlamlığını yaxşılaşdırır.
- Çuğundur kvas kimi istehlak edildikdə bağırsaq florasını yeniləyir və probiotik dəstək verir.
- Çuğundur kvası immunitet sistemini gücləndirən C vitamininin güclü mənbəyidir. Bu içki tərkibindəki maddələr sayəsində enerji səviyyəsini artırır.
- Çuğundur qaraciyərin bərpası prosesini sürətləndirir və orqanizmi toksinlərdən təmizləyir.
- Qan şəkərinin dalğalanmasının qarşısını aldığı üçün gün ərzində baş verə biləcək “aclıq böhranları”nı önləyir.
- Dəri sağlamlığını dəstəkləyən çuğundur qocalma əlamətlərini azaldır.
Aysel