İnsanlar hələ də zərərsiz hesab etdikləri çipslərin necə təhlükəli ola biləcəyini anlamır.
"Medicina" xəbər verir ki, həkim diyetoloq İqor Strokov çipslərin daha bir zərərini açıqlayıb.
"Çipslərin tərkibində olan zərərli yağlar damarlarda tromb yarada bilər.
"Qarğıdalı, marqarin və rapsa yağı damarlar üçün problemli inqridiyentərdir. Kartof frii və çipslər də məhz bunlarda hazırlanır.
Bu yağlar doymamış yağ turşuları ilə boldur, onlar temperatura həssasdır və uçucudur.
Yüksək temperaturdan onlarda təhlükəli mutasiyalar əmələ gəlir. Bu proses orqanizmdə sərbəst radikallar adlı təhlükəli birləşmələr yaradır.
Onlar çox raaktivdir, hüceyrələri zədələyir, iltihablandırır. Çipslərlə qidalanma arteriya divarlarının tamlığını pozur, orda xolesterin və lipid yığır. Nəticədə qan axını pozulur, tromblar ənələ gəlir.
Elə gənc insan var ki, onun bədəni kiçik bir reaktiv təsirdən tromba meyillidir. O yedi heç nə olmur, mənə də olmaz deyə düşünməyin".
Aygün Musayeva