Həkim – diyetoloq və endekronoloq Yuliya Buryakova müsahibəsində çayın mədə və yemək borusuna verdiyi zərərlərdən danışdı.
Qış günü boyu çayla isinənlər üçün mədə-bağırsaq xəstəlikləri riski artır.
“Medicina” xəbər verir ki, çay adətən ən sağlam içkilərdən biri kimi tanınır. Çoxlarına elə gəlir ki, nə qədər çox içsən, bir o qədər yaxşıdır. çox böyük miqdarda çay qəbulu, həzm sisteminin vəziyyətinə zərər verə bilər.
Çox çay içmək ürək yanmasına səbəb ola bilər. Mədə-bağırsaq traktının bəzi digər xəstəliklərinə gətirib çıxarda bilər.
Həkim bildirdi ki, çayın mənfi təsiri onun tərkibində olan taninlərin yüksək konsentrasiyalarda təsiri ilə bağlıdır. Onların hərəkəti altında, mədə şirəsi qida borusuna geri axa bilər.
Nəticədə, orqanın selikli qişası mədə şirəsinin turşusu ilə zədələnir və sonrakı bədxassəli degenerasiya riski ilə ürək yanması, xoralar, eroziya baş verir.
Aygün Musayeva