Bol vitaminli, uşaqlarda beyin, sümük, boy üçün vacibli, qadınlar üçün gözəllik, cavanlıq mənbəyi kökdən dadlı krem-şorba bişirmək üçün cəmi 20 dəqiqə vaxt lazım olacaq.
Ərzaqlar:
Təzə kök – 6 ədəd
Su – 100 ml
Portağal şirəsi – 100 ml
Qaymaq – 1 ç.q
Duz, keşniş üyüdülmüşü
Hazırlanması:
Kök təmizlənib, çox da iri olmayan tikələrə doğranılır.
Tavanı isidib, kökü qaymaqda 3-4 dəqiqə bişirin.
Sonra kök qazana qoyulub, üzərinə 100ml su alınır. Yumşalana kimi bişirilir. Bişənə yaxın duz, keşniş, portağal şirəsi əlavə edilir. Ocaqdan götürüb qarışdırılır. Bir az soyudulub, blenderdən keçirilir.
Krem-şorbanı göyərti ilə bəzəyə, suxariklə süfrəyə verə bilərsiniz.