Qəbizliyi olan insan hansı qidaların qəbizliyi yaratdığını, artırdığını və kəskinləşdirdiyini bilməlidir.
Bunlar əsasən yüngül, asan karbohidratlardır – yarımfabrikatlar, hazır qidalar, konserv məhsullarıdır.
Çox miqdarda, yüksək zülal tərkibli qidalar da bağırsaqlarda çox qalır, uzun saata həzm olunur.
-Qoz, fındıq, badam, araxis
-Paxlalılar – noxud, lobya, soya
-Mərci, düyü, mannı
-Yumurta suda bişmiş
-qoyun, donuz, mal, keçi əti
-Bəzi balıq növləri
-Marqarin yağı
-Süd məhsulları – laktazo mənimsənilməsi pis olan insanlar südü menyudan çıxarmalıdır. Xüsusən uşaq və yeniyetmələrdə əgər uzun müddətli qəbizlik olursa, mütləq birinci südü və süd məhsullarını menyudan çıxarıb nəticəyə baxın.
-Yaşıl rəngdə tərəvəzlər
-Yaşıl banan
-Nar, heyva, üzüm, bəzi kartof növləri
-Şirniyyat məhsulları, peçenyeler, SPORT peçenyesi
-Yumşaq sort makaron
-Kakao
-Tünd çay, qəhvə, qırmızı şərab
-Açıq odda bişirilmiş manqal, qril yeməkləri
Bəs hansı qidalar qaldı?
Əslində bu qidalardan da az -az həftədə 1 dəfə yeyə bilərsiniz.
Aşağıdakı fotoda qəbizliyə qarşı bağırsaq yumşaldıcı qidalar və qarışımlar təqdim olunub
Salam qızım dört aylıqdı ana südü ilə qidalanır ama ele hey qebz olur ne etsek olar?
Men 6 gundur od kisesinden emeliyyat olunmuwam.Indi kop meni cox incidir.
Salam menim ovladim 4 ayliqdi 4 aydiki qebizlikden eziyyet cekir hekimlere aparmisiq coxsu Nutrilakin bezi novlerini dedi amma yene tesiri yoxdur siz ne meslehet gorursunuz