Ginekoloq Olqa Kaplina qadın yumurtalıqları üçün ölümcül qidaları açıqlayıb.
"Medicina" xəbər verir ki, həkim qalxanvari vəz və yumurtalıq xərçənginə təkan verən qidaları sadalayıb.
Bunlar kolbasa, sosis, çips, qızarmış qidalardır.
Onlar təhlükəli xəstəlikləri stimulə edir.
Xüsusən qadınlar üçün tez həzm olan sadə karbohidratlar artıq çəki və insulin dirənçi yaradır.
"Qadınları məyus edəcəyəm. Şirin çay, qaymaqlı, südlü qəhvə, şirin siroplar orqanizminiz üçün təhlükəlidir.
Transyağlarda bişmiş müxtəlif qidalar, şirniyyatlar isə birbaşa yumurtalıq xərçəngi mənbəyidir.
Fast-fud insult, infarkt, reproduktiv sistemin tez sönməsi, erkən klimaksa səbəb olur.
Aygün Musayeva