Kifayət qədər vitamin və qida əldə etmək üçün hər gün meyvə-tərəvəz istehlak edilməlidir.
Meyvələri və tərəvəzlərin bəzilərini qabıqla yemək daha faydalıdır.
Badımcan
Bu meyvənin qabığında qocalma prosesini ləngidən, dərinin sağlamlığına və görünüşünə müsbət təsir göstərən güclü antioksidant olan nasunin var.
Kartof
Kartof qabığının tərkibi faydalı vitamin və minerallarla zəngindir. Buna görə də kartofu daha tez-tez formada bişirmək və ya qaynatmaq məsləhətdir.
Xiyar
Xiyar qabığı immunitet sistemini stimullaşdıran və həzm sisteminin səmərəliliyini artıran lif və antioksidantlarla zəngindir.
Alma qabığı
Alma qabığı tərkibindəki maddələr xərçəng əleyhinə təsirləri ilə tanınır.