İspanaq yüksək təzyiqi sala bilir.
"Medicina" xəbər verir ki, alimlər yeni elmi təcrübədə ispanaqlı qida əlavəsinin 7 gün istifadədən sonra təzyiqə təsirini sübut edib.
"İspanaqda olan yüksək nitratlar arteriyaların bərkiməsində yardım edir. İspanaq faktiki olaraq həm sistolik, həm də diastolik təzyiqi salır.
Həkim terapevt İrina Andreyeva bildirib ki, qida nitratları damarların sağlamlığı üçün vacibdir.
Alimlər dietik nitratın tərəvəzlərdə, xüsusən ispanaqda, iri yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə olduğunu bildirir.
Eyni zamanda ispanaq kaliy mənbəyidir. Bu element isə ürək üçün vacibdir.
İspanağı təzə və bişmiş halda hər kəs yeyə bilər.
Aygün Musayeva