Tromboz əmələ gəlməsi riskini artıran qidalar hər gün süfrənizdədir.
"Medicina"xəbər verir ki, professor Mixail Kutuşov tromba səbəb olan 2 əsas ərzağı açıqlayıb.
"Rasionda zülal və amin turşuları çatışmadıqda qan qatılaşır. Bundan qaçmaq üçün hər həftə normada ət, balıq, toyuq və süd məhsulları olmalıdır.
Şəkər, şirniyyat, konserv, yağlı qidalar, alkoqol, qazlı şirin içkilər isə yığışdırılmalıdır.
Çox insanların gündəlik qidasında olan kartof və qreçka da qanı qatılaşdırır.
Bu qidaları da nadir halda yeyin.
Trombozla mübarizə üçün əsas maddə rutin və blomelandir, onlar isə soğan, çay, limon və almada var".
Aygün Musayeva