Rusiyalı dietoloq Marqarita Koroleva infeksiyaya qarşı müqavimət göstərən təbii immunoqlobulin effektli qidaları açıqlayıb.
Medicina.az xəbər verir ki, Yumurta və təbii zeytun yağı ağciyərlərimizin koronavirusla mübarizə aparmasına kömək edə bilər.
“Yumurta sarısının piyli komponentləri alveolların divarlarının tərkibinə daxildir, yerli immuniteti dəstəkləyir və bədəni oksigenlə təmin edir. Rasionda yağların çatışmazlığı hüceyrə hipoksiyasına səbəb olur. İmmunitet hüceyrələrinin divarları yağlardan hazırlanır. Bu səbəbdən yumurta və heyvan yağları pəhrizdən xaric edilə bilməz”.
Zeytun yağı (günəbaxan, kətan toxumu və ya Şimal dənizindən gələn balıq kimi) bədəndə lipidləri dəstəkləyən və güclü antiinflamatuar təsir göstərən Omeqa-3 yağları ehtiva edir.