Çin alimləri qəhvə və çay müntəzəm içmək beyini bəzi xəstəliklərdən və qocalmaqdan qoruyur.
"Medicina" xəbər verir ki, tədqiqatda 35 000 insan iştirak edib. Onlar 1 il ərzində gündə neçə fincan çay və qəhvə içiblər. İştirakçılar sonradan 4 qrrupa bölünüb.
Məlum olub ki, retinal sinir lifi təbəqəsi vizual məlumatı gözlərdən beyinə ötürən sinir hüceyrələridir. Bu təbəqə nə qədər incə olarsa, neyrodegenerativ xəstəliklərin inkişaf riski bir o qədər yüksəkdir.
Təcrübənin nəticələri göstərib ki, gündə 3 fincan qəhvə və 4 stəkan çay içən insanlarda tor qişanın makula sinir lifi təbəqəsinin qalınlığında əhəmiyyətli artım müşahidə olunub. Bu da beyinə informasiyanın ötürülməsini aktiv saxlayır.
Aygün Musayeva