İltihab əleyhinə qidalar orqanizm üçün çox vacibdir.
İltihabı azaltmağa kömək edən qidalar bir çox həkim və ekspert tərəfindən tövsiyə edilir. Mütəxəssislər bu cür qidalardan mümkün qədər çox istifadə etməyimizi məsləhət görürlər. Çünki bu qidaların istehlakı otoimmün xəstəliklərdən şəkərli diabetə, ürək xəstəliklərindən bağırsaq xəstəliklərinə qədər iltihabla əlaqəli bir çox problemdə sürətli sağalma prosesini təmin edə bilər.
İltihab əleyhinə qidalar immunitet sisteminə, ürək-damar sisteminə, beynimizə, ümumiyyətlə bütün bədənimizə müsbət təsir göstərdiyi üçün onları gündəlik qida rasionumuza daxil etməliyik.
Medicina.az iltihab əleyhinə təsir göstərən ən effektiv qidaları təqdim edir:
- Giləmeyvələr: qaragilə, çiyələk, moruq, böyürtkən və s.
- Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər: ispanaq, kələm, arugula, zəncirotu və s.
- Yağlı balıqlar: qızılbalıq, alabalıq, sardina, hamsi və skumbriya və s.
- Avokado
- Brokkoli
- Sarımsaq
- Zəncəfil
Aysel