Omeqa-3 yağ turşuları ürək-damar sistemi, beyin və ümumi sağlamlıq üçün çox vacibdir.
Omeqa-3-ün əsas mənbəyi kimi əsasən balıq tövsiyə edilir. Lakin vegeterianlar və veqanlar bitki mənşəli qidalarla da Omeqa-3 ehtiyaclarını təmin edə bilərlər. Ümumiyyətlə, qoxusu və ya dadı etibarilə balıq yeməyi xoşlamayanların da bitki mənşəli mənbələr sayəsində Omeqa-3 yağ turşularının bütün yararlı xüsusiyyətlərindən faydalanmaları mümkündür.
Medicina.az qida rasionunuza mütləq daxil etməli olduğunuz Omeqa-3 mənbələrini təqdim edir:
- Kətan toxumu
- Çia toxumu
- Qoz
- Quru lobya
- Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər (brüssel kələmi, brokkoli, ispanaq və s.)
Gül