Süd və süd məhsullarının insan orqanizminə faydalıdır. Düzgün istehlak olunması bir sıra xroniki xəstəliklərin qarşısını alır. Medicina.az xəbər verir ki, bu qənaətə İspaniyanın Qranada Universitetinin mütəxəssisləri gəlib.
Belə ki,
süd məhsulları maddələr mübadiləsinin tənzimləyir, həzm prosesini
asanlaşdırır. Tərkibində B1, B2, B12 və D və A vitamin O cümləsən zülallar, kalsium, maqnium, fosfor,
kalium, sink, selen, iboflavin var.
Süd
məhsullarının tərkibində mikroelementlər, dişləri və sümükləri
möhkəmləndirir. Sinir sisteminin, gözlərin
sağlamlığında böyük rol oynayır.
uşaqların sümüklərini möhkəmləndirir, yaşlılarda isə əzələlərin yumşalmamasına kömək edir.
Qida rasionuna süd məhsullarının əlavə olunması bağırsaq və sidik kisəsi xərçənginə tutulmaq riskini azaldır. Bundan başqa, süd məhsullarının ikinci tip diabetin inkişaf riskini azaltdığı ehtimal olunur.