Alma yemək yoğun bağırsaq xərçəngindən qoruyur.
Medicina.az xəbər verir ki, bu, alimlərin apardıqları araşdırmalardan sonra məlum olub. Belə ki, a
lma flavonoidlərlə zəngindir. Təbii antioksidandır. Onlar hüceyrələri sərbəst radikalların təsirindən qoruyur və bununla da sağlam hüceyrələrin xərçəng hüceyrələrinə çevrilməsinin qarşısını alır. Bu maddələr bağırsaqları yaxşı təmizləyir, qəbizliyin qarşısını alır. Nəzərinizə çatdıraq ki, xroniki qəbizlik kolorektal xərçəng üçün ciddi risk faktoru sayılır.
Mütəxəssislərin fikrinə görə, gündə 2 və daha çox alma yemək bağırsaq xərçəngin riskini 50% azaldır. Almanın qabığında flavonoidlər daha çoxdur və bu səbəbdən alimlər almanı qabıqlı şəkildə yeməyi tövsiyə edirlər.
Həmçinin mütəxəssislər hər gün 1 almanın çəyirdəklərini də yeməyi tövsiyə edirlər. Bu çəyirdəklərin tərkibində olan maddələr qalxanavari vəzi üçün faydalıdır və orqanizmə xərçəng əleyhinə təsir edir.