Almanın qabıqları C vitamini, kalsiy, kaliy, fosfor, dəmir və antioksidantlarla zəngindir.
Almanın qabığını soyərkən siz kversetin adlı antioksidantdan məhrum olursuz, hansı ki, C vitamini ilə birgə sərbəst radikalları zərərsizləşdirir.
Amma son illər meyvələri uzun ömürlü etmək üçün vurulan kimyəvi maddələr və pestisidlər daha çox qabıqda yığıldığı üçün qabığın soyulmasını məsləhət görürlər.
Bəs necə bilməli ki, almanın qabığı yeyilə bilər ya yox. Bunun üçün almanı 2 yerə bölüb, 30 dəqiqə gözləyirsiz. Əgər almalar qaralsa, denəli, onun qabığı da zərərsizdir.
Medicina.az alma qabıqlarının sağlamlığa 7 faydasını təqdim edir:
-Bağırsaq şişlərinə qarşı
Alimlər sübut edib ki, alma qabığı ekstraktı yoğun bağırsaq şiş hüceyrələrinin yayılmasını 53% azaldır.
Bir çox onkoloji xəstəliklərə qarşı təsirlidir.
-İmmuniteti gücləndirir
C vitamini yoluxucu xəstəliklərə qarşı dözümlü edir
-Damarları təmizləyir, qan dövranını yaxşılaşdırır
-Həzmi yaxşılaşdırır
-Piyləri əridir, arıqladır – bunun üçün alma özü qabıqlı yeyilir, qabıqlarından çay hazırlanır.
-Qandan xolesterini və qaraciyəri toksinlərdən təmizləyir
-Diabetdə şəkəri salır. Amerikan alimlər sübut edib ki, 2 qabıqlı alma yemək diabetdə vacibdir