45 yaşa çatan qadınlar qida rasionuna dəyişiklik etməlidir.
"Medicina" xəbər verir ki, diyetoloq Marqarita Koroleva bədəndə gedən dəyişikliklər fonunda hormonal disbalansı təmzimləmək üçün xüsusi qidaları sadalayıb.
"Orqanizmdə estrogenlər azaldığı üçün qadınlar fitoestrogenlərlə zəngin qidalar, bitkilər seçməlidir.
Məsələn, kök, kələmin bütün növləri, paxlalılar, göyərti.
Zülal, yağ, mürəkkəb karbohidrat, kalsium artırılmalıdır.
"Bunlar tərəvəzlər, salat, kahı, yumurta, ət, balıq, quş əti, kəsmikdir.
A, E, D vitaminlərini artırın.
Tam taxıldan çörək seçin. Şirniyyatı azaldın".
Aygün Musayeva
B'ə indiki maaşlar,pensiyaların miqdarı bunları a;mağ imkan vermir axı ! Niyə insanları qıcıqlandırırsınız? Bunları hakimiyyətin başında oturanlara deyin.ki,millət qidasızlıqdan xəstə düşüb.