Çaydana alıb qaynadıb çay hazırladığımız su bir neçə dəfə təkrar qaynadılıb, qızdırılıb içilə bilməz. Qaynanmış su ya bir dəfə qaynadılıb qrafində içmək üçün soyudulur, ya da çaydanda qaynadıqdan sonra həmin an çay süzülüb içilir. Növbəti dəfə çay istədikdə, çaydandakı su atılmalı, yenidən su alınıb qaynadılmalıdır.
Çünki su dəfələrlə qaynadıqda təkibindəki bütün maddələr məhz olur, su dəfələrlə isidilib temperatutu dəyişdiyindən onda zərərli dəyişimlər baş verir. Çaydana hətta ən təmiz, saf suyu alsanız belə, o cəmi 1 dəfə qaynadıla bilər. 2-3 dəfə qaynadılmış sudan hazırlanan çay, qəhvə və s. orqanizm üçün zərərlidir. İnsanın immun sistemi, beyni, gözləri və qanına mənfi təsir edir.