Amerikanın Buffalo və Puerto – Riko Universitetlərinin alimləri qadınlarda süd vəzi xərçənginə mane olan, profilaktikası üçün əhəmiyyətli sadə tərkibli sousun effektini sübut ediblər.
Medicina.az xəbər verir ki, elmi tədqiqat Puerto Riko qadınlarının üzərində aparılıb. Tədqiqatın nəticəsi Canser dərgisində çap olunub.
Tədqiqatın müəllifi, doktor Qauri Desai qeyd edib ki, sofrito adlı sousu yeyən puerto rikolu qadınlarda döş xərçəngi riski 68% azalıb. Bu isə ciddi göstəricidir.
Sousun tərkibində isə soğan və sarımsaq var.
Soğan və sarımsaqda olan flavonoid birləşmələr kanserogen əleyhinə təsirə malikdir və bu 2 vasitənin xərçəng əleyhinə effekti heyvanlar üzərindəki tədqiqatlarda sübut olunub.
Tərkibi:
Pomidor – 6 ədəd
Bolqar bibəri – 2 ədəd
Soğan -1 ədəd
Sarımsaq -3 diş
Zeytun yağı – 3 x.q
duz, istiot
Hamısı acıka kimi hazırlanır.