Bu ərzaqlar soyuducuya qoyulduqda zəhərə çevrilirDiqqət!

  • 2019.01.16 12:50
  • 33206 Baxış
 Bu ərzaqlar soyuducuya qoyulduqda zəhərə çevrilir Diqqət!

Bir çox ərzaqları soyuducuya qoyduqda xəstəliyə səbəb ola biləcəyini bilirsinizmi? Bəs bu ərzaqlar hansılardır? Onlarla tanış olduğunuzda çox təəccüblənəcəksiniz. 


Medicina.az sizə həmin ərzaqların siyahısını təqdim edir: 


Şirniyyat


Bal, mürəbbə və şokolad kimi şirin qidalar soyuducuda qaldıqda təbii keyfiyyətlərini itirirlər. Həmçinin bal və mürəbbənin axıcılığı da pozulur. 


Qəhvə 


Soyuducunun soyuq və nəmli havası qəhvənin həm ləzzətini, həm də görünüşünü korlayır. 


Kartof 


Soruculuğu yüksək olan kartofun dadı yerləşdiyi yerin havasından asılı olaraq dəyişir. Soyuducuda bir gündən artıq qalan kartofun görünüşü dəyişməsə də, tamı və keyfiyyəti dəyişir. Bu cür kartof bağırsaq xəstəliklərinin yaranmasına səbəb ola bilər. 


Sarımsaq 


Antiseptik xüsusiyyətə malik olan sarımsaq sadəcə 2 gün soyuducuda qaldıqda bakteriyaların çoxalması üçün əlverişli mühitə çevrilir. 


Pomidor


İllərdir ki, hər kəsin yalnış bildiyi bilgilərdən biri də pomidorun soyuducuda saxlanması fikridir. Əslində isə pomidor soyuducuya qoyulduqda soyuq havanın təsiri ilə daha tez xarab olur. Qabığı qırışan pomidorda bakteriyalar çoxalır və istifadə edilərkən bir sıra həzm xəstəlikləri meydana gətirir. 


Arzu

Medicina.az